Sunday, August 1, 2010

Kehidupan Baru di Tanahair

. Sunday, August 1, 2010

Assalamualaikum ..


Sudah lama rasanya tidak mengedit blog ini.. Rasa suram dan lembab sahaja sesawang ini, dek kerana Syabkah Ma'lumat. Kalau dulu on je komputer dalam bilik, yahoo.com mudah sahaja. Sekarang terpaksalah menagih pada kawan-kawan di MITIB bila teringin nak bukak internet.
Lihatlah kehebatan kucing Made in Egypt ini


Hebat..hebat.. Mungkin makan Pil Dob ke???

Walau apa pun alhamdulillah di kesempatan ini, yang tika ini Allah memberiku keizinan untuk meneruskan lagi 'kegiatan' tangan untuk mencoret. Baru seminggu lebih saya sudah berkhidmat sebagai guru Tasmik di MITIB (ma'ahad intregasi tahpiz sains dan teknologi kg. bandar).. Walaupun hanya sebagai guru ganti, tapi alhamdulillah kerjaya sebagai guru Tasmik memang menyeronokkan. Malah menenangkan jiwa, bukan kerana lokasinya sahaja malah mungkin kerana berkat al-Quran itu sendiri sebagai Syifa'..

Saya mula mem'belek-belek' pandrive lama yang terlalu banyak berjasa untuk diriku. Lama rasanya kakiku sudah tinggalkan bumi Mesir. Rindunya pada debu-debu tanah berbaur 'najis' himar itu.. Pasti menyegarkan rongga-rongga pernafasan. Rindu pada kuliyahku, pada Bumi Tonto, pada Syoubro, pada rakan-rakan, pada rumah sewaku.. Harap-harao kelak saya akan kembali lagi, amin..


Beginilah padi-padi di Tonto di proses. Tiada bahan tambahan.. Peladang terus mendapat hasilnya sendiri.
Kelas tambahan Dr. Mustafa 'Ulwah

0 comments:

Post a Comment